رنگ روغنی
رنگ روغنی از لحاظ دوام و مقاومت در برابر رطوبت بهتر از رنگ پلاستیک،مولتی کالر و آکلیریک بهتر است و به صورت رنگهای روغنی براق و رنگهای روغنی مات در بازار یافت می شود. البته یک نوع رنگ روغنی نیز داریم که روی قوطی آن نوشته شده رنگ روغنی آستری که این رنگ از لحاظ کیفیت و پوشش خوب نیست ولی چون قیمتش پایین تر است نقاش ها برای آستر زدن و ساختن بتانه از آن استفاده می کنند ولی اگر کار درجه یک می خواهید از آن استفاده نکنید. رنگهای روغنی قابل استفاده روی همه سطوح ( چوب-آهن-گچ-بتن و غیره ) است.

رنگ روغنی براق
این رنگ ها در بازار به رنگ های متنوع وجود دارد از قبیل سبز،آبی،قرمز،زرد و نیز ترکیبی از آنها که هر کارخانه سازنده کاتالوگ مربوط به خودش را دارد که در آن رنگ ها شماره گذاری شده و طبق شماره ها با مراجعه به نمایندگی های آن رنگ مورد نظرتان را تهیه می نمایید. اما چون معمولاً در منازل رنگ روغنی نیم مات روشن که بعداً در موردش صحبت می کنیم مورد استفاده قرار می گیرد لذا در فروشگاه های رنگ بیشتر رنگ روغنی براق سفید و رنگ روغنی مات سفید به فروش می رسند تا از ترکیب آنها و افزودن مادر رنگ ها (ماده رنگ ها) رنگ نیم مات مورد نظر به دست آید. رنگ روغنی براق به تنهایی در جایی که بخار و رطوبت زیاد است مانند دیوار و درب و سقف حمام و توالت و نیز جاهایی که زود کثیف می شوند و نیاز به دستمال کشیدن مداوم دارند از قبیل درب ورودی حیاط، دربهای ورودی خانه و اتاق ها همراه با چارچوب آنها، کلیه پنجره های خانه، دیوار و سقف آشپزخانه که زود به زود چرب می شوند و نیاز به دستمال کشیدن دارند، جاهایی که در معرض هوازدگی هستند و امکان پوسیده شدنشان است مانند لولههای آب، ستون های بیرونی خانه،نرده های بالکن و دیوارهای بیرونی خانه مانند دیوار حیاط، سقف بالکن و نمای بیرونی ساختمان که با هوای بیرون در تماس است مورد استفاده قرار می گیرد. علت آن است که رنگ روغنی براق در برابر رطوبت و دستمال کشیدن مقاومتر است از رنگهای روغنی نیم مات.
نکته: رنگهای روغنی مات اصلاً به تنهایی استفاده نمی شود و فقط برای ساختن رنگ روغنی نیم مات از آن استفاده می شود. به این علت که رنگ روغنی مات قابل شستشو نیست و به سختی می توان آن را روی دیوار اجرا کرد.
نکته: برای نمای بیرونی ساختمان مخصوصاً آپارتمان های باند که نمای سیمانی یا بتنی دارند، از رنگ مخصوص نما استفاده می کنند که مقاومت آن نسبت به رنگ روغنی براق در برابر نور خورشید و سرما بیشتر است.
آن نوع رنگ آکریلیکی که مخصوص نمای ساختمان تولید می شوند در برابر نور خورشید از رنگهای روغنی براق مقاوم ترند. این رنگ ها براث در برابر آفتاب به مرور زمان پوسته می شود.

رنگهای روغنی مات
رنگهای روغنی مات نیز در بازار به رنگ های متنوع یافت می شود و همانطور که گفتیم به تنهایی قابل استفاده نیست. یکی از خصوصیات رنگهای روغنی این است که قابل شستشو هستند و مردم بخاطر همین است که از رنگهای روغنی استفاده می کنند ولی رنگهای روغنی مات قابل شستشو نیست و با کشیدن دستمال پارچهای روی رنگهای روغنی مات جای دستمال روی آن می افتد یعنی دستمال روی آن خش می اندازد. در نتیجه رنگهای روغنی مات به هیچ وجه به تنهایی استفاده نمی شود.
رنگهای روغنی نیم مات
از رنگهای روغنی براق برای جاهایی که افراد نشست و برخاست می کنند نمی توان استفاده کرد مانند دیوار اتاق ها،حال،پذیرایی و راهروهای داخل خانه دلیلش این است که در شب وقتی لامپ ها روشن است باعث اذیت شدن چشم می شود و نیز اگر دیوار ناصاف باشد عیب و ایراد آن مشخص می شود. برای همین از رنگ روغنی نیم مات استفاده می کنند.

بیشترین رنگ هایی که نقاشان معمولاً استفاده می کنند رنگ های روشن است که از افزودن مادر رنگ ها (ماده رنگ ها) یا بطور کل رنگ های دیگر به رنگ سفید بدست می آیند مانند رنگ پستهای که از ترکیب مثدار کمی رنگ سبز داخل رنگ سفید به دست می آید. یا برای ساختن کرم استخوانی مقدار کمی گل ماش و مقدار بسیار کمی سیاه را داخل سفید می ریزند. لذا برای ساختن رنگ های نیم ماتِ روشن ابتدا به نسبت مساوی رنگ سفیدِ براق را با رنگ سفیدِ مات مخلوط کرده ( مثلاً یک کیلو براق سفید با یک کیلو مات سفید) سپس با افزودن مقدار کمی ماده رنگ یا بطور کل رنگ های دیگر به آن رنگ مورد نظر نیم مات را بدست می آوریم. معمولاً رنگ سیر (پر رنگ) نیم مات کم استفاده می شود و اگر خواستیم استفاده کنیم مثلاً سبز پُر رنگِ نیم مات، از ترکیب سبز پر رنگ براق با سبز پر رنگ مات بدست می آید.
راه دیگر برای درست کردن رنگهای روغنی نیم مات اضافه کردن مادهای به نام مات کننده داخل رنگهای روغنی براق است. ابتدا مقدار کمی مات کننده داخل رنگهای روغنی براق ریخته و بعد با تینر روغنی به اندازه کافی آن را شل کرده و قسمتی از دیوار را با آن رنگ می زنیم. بعد از اینکه خشک شد می توان فهمید که چقدر مات کننده داخل آن باید ریخت. البته از مات کنننده خیلی به ندرت استفاده می شود و معمولاً زمانی استفاده می کنند که رنگهای روغنی مات در دسترس نباشد. بهتر است رنگهای روغنی نیم مات را از همان روش اول یعنی ترکیب مساوی رنگهای روغنی براق با رنگهای روغنی مات درست کنیم و معمولاً هم نقاش ها همین کار را می کنند.
خصوصیات رنگهای روغنی نیم مات این است که عیب کار کمتر معلوم می شود یعنی اگر دیوار یا سطحی که ناصاف استو پستی بلندی و امواج زیاد دارد از رنگهای روغنی نیم مات استفاده کنیم، کار ما تمیز تر می شود. ولی همان طور که گفتیم از رنگهای روغنی براق مجبوریم در بعضی جاها که قبلاً ذکر شد استفاده کنیم. رنگهای روغنی نیم مات مانند رنگهای روغنی براق قابل شستشو با آب و تاید است.
نکته: شستشو با وایتکس اشتباه است و به مرور زمان رنگ دیوار را عوض می کند.

مادر رنگ های روغنی (ماده رنگ های روغنی)
ماده رنگهای روغنی برای ساختن رنگهای روغنی دلخواه به کار می روند مثلاً برای ساختن کرم استخوانی از افزودن کمی مادر رنگ گل ماش (گل ماشی) و مادر رنگ مشکی داخل سفید بدست می آید.
نکته: از ماده رنگهای روغنی فقط برای رنگهای روغنی استفاده باید کرد. رنگ های پلاستیک ماده رنگ های مخصوص خودشان را دارند. رنگ آکلیریک نیز همین طور.
وسایل مورد نیاز برای استفاده از این رنگ