مقدمه

رنگ‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند تا منزل شما را به خانه‌ای زیبا و رویایی تبدیل کنند. اما این مسئله وجود دارد که آیا رنگ مناسب برای این کار را پیدا می‌کنید یا خیر؟ به علاوه اینکه رنگ نهایی چه خواهد شد؟ آیا نماها و دیوارهای داخلی به رنگی با جنس متفاوت نیاز دارند؟ رنگ‌های مختلف و ویژگی‌های آنها چیست؟ و از همه مهم‌تر آیا فقط با یک رنگ می‌‎شود کل محیط را رنگ آمیزی کرد؟

کسب اطلاعات درباره رنگ‌های مختلف و کارکرد و کاربرد آن‌ها اولین قدم شما برای رنگ آمیزی می‌باشد و به اندازه عمل رنگ آمیزی حائز اهمیت است؛ چرا که کیفیت کار و رنگ نهایی دیوارتان، ایده‌های شما را به واقعیت تبدیل می‌کند.

در ابتدا بهتر است با ۳ گروه اصلی رنگ ساختمان آشنا شویم:

۱٫ رنگ روغنی
۲٫ رنگ پلاستیک
۳٫ رنگ اکریلیک

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

۱٫ رنگ روغنی:

رنگ‌های روغنی معمولا به عنوان لایه زیر‌کار و رویه نهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگرچه هم اکنون رنگ‌های پایه آب به ویژه اکریلیک از محبوبیت بیش‌تری برخوردار هستند، در گذشته از رنگ روغنی، به دلیل طول عمر و دوام بسیار بالا، بسیار استفاده می‌شده است. همچنین این رنگ به عنوان رنگی با درخشش و براقیت بالا و دارای خاصیت قابل شست و شو بودن شناخته می‌شود.

رنگ روغنی بر پایه تینر یا همان نفت است که دلیل بوی بد و ماندگار این رنگ، همین موضوع است. به علاوه رنگ روغنی به علت مواد مورد استفاده در ساخت آن شامل رزین‌های قوی، دارای مقاومت بالا است که حالت براق و شفافیت خاصی را ایجاد می‌کند. وجود رزین‌های قوی در رنگ‌های روغنی یکی از دلایل اصلی قابل شست و شو بودن آنها است.

رنگ‌های روغنی را حتما برای موارد زیر مصرف کنید :

۱٫ درب‌ها
۲٫ پنجره‌ها
۳٫ دیوار آشپزخانه و منزل
۴٫ سرویس بهداشتی
۵٫ حمام

مزایای رنگ روغنی:

۱٫ درخشنده و براق
۲٫ طول عمر بالا
۳٫ مقاومت عالی در برابر رطوبت
۴٫ شست و شوی راحت
۵٫ مقاوم به آب

معایب رنگ روغنی:

۱٫ حلال آن تینر است که مضر می‌باشد
۲٫ بوی بدی می‌دهد
۳٫ اجرای آن به زمان بیشتری نیاز دارد
۴٫ با محیط زیست ناسازگار است

شما حتما باید رنگ روغنی خود را به غلظت مناسب برسانید، برای این کار می‌توانید از مقداری نفت یا تینری مناسب و کاربردی که بوی کمی دارد و سریع خشک می‌شود نیز استفاده کنید.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

۲٫ رنگ پلاستیک:

همان طور که دیده یا شنیده‌اید، رنگ پلاستیک یکی از کاربردی‌ترین و قدیمی‌ترین رنگ‌های موجود در بازار است. این رنگ پایه آب است و به این ترتیب حلال آن نیز، آب است. در این مقاله مبحث اصلی ما رنگ پلاستیک است.

در رنگ پلاستیک نیز باید به غلظت رنگ توجه داشته باشید و آن را به غلظت مناسب برسانید. اجازه ندهید که رنگ خیلی غلیظ یا رقیق شود. رنگ خیلی غلیظ و خیلی رقیق هر دو مشکلاتی را به همراه دارد. باید دقت کنید که میزان مخلوط کردن آب با رنگ، به میزان کافی باشد؛ چرا که در صورت اضافه کردن آب زیاد، رنگ شما شل می‌شود و دیگر قابل استفاده نیست و شما باید رنگ بیش‌تری اضافه کنید تا بتوانید رنگ را به غلظت استاندارد برسانید.

اگر میزان اضافه کردن آب کم‌تر از میزان استاندارد باشد و رنگ غلیظ بماند، رنگ زدن سخت می‌شود و خط قلم‌مو باقی می‌ماند و یا در اعمال رنگ به کمک غلطک، ممکن است رنگ به اصطلاح دون دون ‌شود.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که این رنگ پایه آب است در نتیجه برای سطوح فلزی غیر قابل استفاده است و کاربردی ندارد.

مزایای رنگ‌های پلاستیک:

۱٫ مقرون به صرفه
۲٫ پوشش دهی بالا
۳٫ مناسب برای سقف
۴٫ حلال آب
۵٫ مدت زمان خشک شدن کوتاه
۶٫ بدون بو

معایب رنگ پلاستیک:

۱٫ مناسب نبودن برای دیوار به دلیل غیر قابل شست و شو بودن
۲٫ کدر بودن نسبی این رنگ
۳٫ مقاومت، دوام و طول عمر کم‌تر نسبت به رنگ‌های روغنی و اکرلیک

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

۳٫ رنگ اکریلیک:

برای رنگ آمیزی منازل، قطعا بهترین گزینه برای شما رنگ اکریلیک خواهد بود. همان طور که می‌دانید انواع رنگ‌های ساختمانی در بازار موجود است، اما پر طرفدارترین و کاربردی‌ترین آن‌ها هم اکنون رنگ‌های اکریلیک هستند. شما می‌توانید به دلیل مقاومتی که این رنگ در برابر نور خورشید دارد، برای نمای بیرونی هم از آن استفاده کنید؛ و از آن‌جایی که این رنگ پایه آب می‌باشد، حلال آن نیز آب است و هیچ بوی بد و خاصی ندارد.

می‌توان گفت رنگ اکرلیک خاصیت پایه آب بودن رنگ پلاستیک را داراست و وقتی روی سطح خشک می‌شود، مثل رنگ روغنی، تبدیل به رنگی قابل شست و شو و براق می‌شود.

مزایای رنگ‌های اکریلیک:

۱٫ پایه آب بودن ( حلال آب):
۲٫ بدون بو
۳٫ مقاومت در برابر گرما و رطوبت
۴٫ مناسب برای نمای داخلی و بیرونی
۵٫ ماندگاری بالا، شفافیت و درخشندگی
۶٫ بافت نرم
۷٫ مقاومت و طول عمر بالا

معایب رنگ‌های اکریلیک:

۱٫ قابلیت شست و شوی کم‌تری نسبت به رنگ‌های روغنی دارد
۲٫ شفافیت و درخشندگی کم‌تری نسبت به رنگ های روغنی دارد.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

در ادامه شما با روش‌های مختلف اعمال رنگ پلاستیک و اکریلیک با غلطک و قلم‌مو آشنا خواهید شد؛ چرا که هر دوی این گروه، از رنگ پایه آب هستند و روش اجرای تقریبا یکسانی دارند.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

در ابتدا شما باید محصولات مورد نیاز برای رنگ آمیزی را تهیه کنید که شامل سینی رنگ ( کوچک و بزرگ)، قلم‌مو، غلطک‌های رنگ ( طرحدار و ساده) هستند. به علاوه توجه فرمایید که بهتر است برای رنگ‌های پایه آب از غلطک‌هایی با موهای بلند استفاده شود. از دیگر موارد لازم جهت رنگ آمیزی دیوار می‌توان به آسان پوشش، کاردک شست و شوی غلطک، کاردک، لیسه و … نیز اشاره کرد.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

غلتک‌های مناسب برای رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک و اکریلیک، غلطک‌هایی با پرز بلند می‌باشد. همان طور که می‌دانید، هرچه یک غلطک قطورتر باشد، سریع‌تر کار اجرا می‌شود، ولی هنگام رنگ آمیزی به دلیل حجم بالای رنگی که به خود می‌گیرد، سنگین می‌شود و باعث می‌شود تا دست نقاش زود خسته شود. بهترین سایز غلطک برای رنگ زدن با رنگ پلاستیک، غلطک نیمه قطور با موهای بلند است.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

بعد از انتخاب غلطک مناسب برای رنگ‌های پایه آب، دیوار را برای رنگ آمیزی آماده کنید که این کار شامل سمباده کشی، کشیدن آسان پوشش بر روی وسایل و سطوحی که مایل به رنگی شدن آن نیستید، و سپس زدن پرایمر و لایه زیرین قبل از رنگ آمیزی است.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

روش‌های مختلف اعمال رنگ پلاستیک و اکرلیک با غلطک و قلم‌مو:

۱٫یکی از روش‌های رنگ آمیزی رنگ پلاستیک به وسیله قلم‌مو است. از آن جایی که غلظت رنگ پلاستیک بالا است، و این غلظت بالا، باعث می‌شود نتوان از غلطک برای رنگ آمیزی مکان‌هایی مانند کنج‌های دیوار و رنگ آمیزی دکوراتیو و تزئینی استفاده کرد؛ بنابراین در مرحله اول اگر می‌خواهید از رنگ پلاستیک برای رنگ آمیزی تزئینی و گوشه‌ها استفاده کنید، بهترین انتخاب برای شما قلم‌مو است. بنابراین شما حداقل باید ۵ سانتی متر از گوشه‌ها و کنج‌ها و ۵ سانتی متر از زیر سقف را به وسیله قلم‌مو رنگ آمیزی کنید. قلم‌مو یکی از ابزارهای سنتی رنگ پلاستیک است که از زمان‌های قدیم تا به حال برای این کار مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

۲٫در دومین مرحله، شما می‌توانید از غلطک رنگ استفاده کنید، برای این کار سینی رنگ خود را آماده کرده و به اندازه کافی و یا حداقل سه یا چهار سانتی متر از ارتفاع آن را را با رنگ پر کنید. غلطک رنگ را درون آن چند بار بچرخانید تا کاملا رنگ را جذب کرده و به خوبی به آن آغشته شود و در قسمت شیاردار سینی رنگ، غلطک رنگی را سه یا چهار بار به بالا و پایین حرکت دهید، تا جایی که وقتی غلطک را به طرف بالا گرفتید، رنگ از آن چکه و شره نکند. در غیر این صورت رنگ هدر رفته و باعث کثیفی سطح کار می‌شود. غلطک رنگ ساده‌ترین و سریع‌ترین ابزار جهت رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک است.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

نکات مهم هنگام رنگ آمیزی:

۱٫ اولین قسمتی که باید رنگ کنید، سقف است و بعد از این که رنگ آمیزی سقف به طور کلی پایان یافت، به سراغ رنگ آمیزی دیوارها، درب‌ها و پنجره‌ها بروید.

۲٫ برای رنگ آمیزی دیوارها، غلطک و یا قلم ‌مو را از بالا به سمت پایین بکشید.

۳٫ حتما در نظر داشته باشید که قبل از رنگ آمیزی، رنگ را به غلظت مناسب برسانید.

۴٫ بهترین تکنیکی که می‌توانید برای رنگ کردن با غلطک به کار بگیرید این است که دیوار را به مربع‌های کوچک تقسیم کنید و بعد از رنگ کردن این مربع‌های کوچک و انجام یک دست کامل رنگ، برای رنگ آمیزی نوبت بعدی، از یک سمت دیوار، غلطک را از بالا به پایین بکشید و سپس به سمت دیگر دیوار برای رنگ آمیزی بروید و همین کار را تکرار کنید.

روش اعمال رنگ پلاستیک با غلطک بر روی سطوح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *