ترکیب رنگ قهوه ای
برای ورود به موارد کاربردی این مقاله لازم است که گذری خلاصه به دنیای رنگها داشته و دریچهای را برای آشنایی با انواع رنگها باز کنیم؛ بنابراین در ابتدا با انواع رنگها آشنا میشویم.
انواع رنگ ها
رنگها از نظر طیف به دستههای زیر تقسیم میشوند:
- رنگهای اصلی :سه رنگ اصلی در دسته بندی رنگها، رنگ آبی، قرمز و زرد هستند و به دلیل این که طیف رنگی تشکیل دهندهی آن از ترکیب هیچ رنگ دیگری به وجود نیامده، آنها را با نام رنگ اصلی میشناسیم. تمام رنگها در واقع از ترکیب این سه رنگ تشکیل میشوند.
- رنگ های فرعی :مکمل رنگهای اصلی شامل سه رنگ فرعی بنفش، نارنجی و سبز هستند که هر کدام از آنها از ترکیب دو رنگ اصلی ایجاد می شود، نارنجی از ترکیب زرد و قرمز، سبز از ترکیب آبی و زرد و از ترکیب دو رنگ قرمز و آبی، رنگ بنفش به وجود میآید این رنگها با یکدیگر هم فاز نیستند و برای استفاده از آنها در کنار هم، بسیار باید دقت کرد؛ به طوری که بهتر است هر یک از رنگهای مکمل در کنار رنگهای اصلی بکار برده شوند تا بهترین جلوه را از خود نشان دهند.
- رنگهای خنثی :این رنگها طیف وسیعی دارند و یکی از مزایای استفاده از آنها این است که میتوان به راحتی آنها را رنگهای دیگر، اعم از رنگهای اصلی و یا رنگهای مکمل ترکیب و استفاده کرد. از جمله رنگهای خنثی به رنگهای خاکستری، سفید، بژ، قهوهای شکلاتی و غیره میتوان اشاره کرد که هر کدام کاربردهای خاص متعلق به خود را دارند.
- رنگهای ترکیبی :دسته چهارم از دایرهی رنگها، از ترکیب شدن یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی به دست میآید. مانند قرمز- بنفش، زرد- سبز، زرد- نارنجی.
انواع دیگر رنگ بر پایه تئوری رنگها
- رنگهای گرم و سرد در تئوری رنگها
ویژگی دیگری تحت عنوان گرمی و سردی رنگها وجود دارد که در واقع بر پایهی شدت انعکاس نور از آن رنگ میباشد. به علاوه حالت کلی این مسئله، یعنی سرد یا گرم بودن رنگها در روانشناسی رنگها نیز حائز اهمیت است. همچنین رنگهای گرم را رنگهای نزدیک به مادون قرمز و رنگهای سرد را رنگهای نزدیک به فرابنفش تشکیل میدهند.
- رنگهای آکسان
رنگهای آکسان رنگهای درخشان و تندی هستند که به شکل رنگهای مکمل در کنار بقیه رنگها به کار برده میشوند. بیشتر رنگهای آکسان برای ایجاد فضای جدید، شاد و پر انرژی استفاده میشوند. به طور مثال در کنار رنگ قهوهای، برای جلوه و درخشنی بیشتر، از رنگ صورتی تند استفاده میکنند.
در اینجا، ابتدا مقدمهای در مورد رنگهای اصلی و شناسایی و ترکیب بعضی از موارد مورد استفاده برای ساخت رنگ قهوهای را داریم.
همان طور که در مطالب پیشین نیز اشاره شد، رنگهای فرعی با ترکیب رنگ اصلی ایجاد میشوند؛ به این صورت که به کمک ترکیب سه رنگ اصلی آبی، قرمز و زرد، تمامی طیفهای موجود در رنگ و نقاشی را میتوان به وجود آورد. حال برای تولید برخی از رنگها از فرمولهای زیر استفاده میکنیم:
- رنگ های روشن = رنگ اصلی + سفید
- رنگهای تیره = رنگ اصلی + سیاه
- حنائی = نارنجی + قهوهای
- قهوهای روشن = مشكی (به مقدار کم) + قرمز +زرد
- قهوهای مایل به سبز = سیاه + زرد
- گلبهی = صورتی + کرم
- خردلی = نارنجی + زرد
- خرمايي = قرمز (به مقدار زياد) + زرد + آبي
- شکلاتی = قهوه اي + زرد + سفيد
- بلوطي = سبز + قرمز
- رنگ معمولی صورت = سفید + قرمز + زرد + قهوهای
به این علت که رنگ قهوهای یک رنگ مادر به حساب نمیآید، برای به دست آوردن این رنگ، باید چند رنگ اصلی را باهم مخلوط کنیم. به صورت بنیادین، رنگ قهوهای از ترکیب رنگ مشکی، قرمز و زرد به وجود میآید. در روشی دیگر از ترکیب رنگ زرد، قرمز و مقداری آبی به رنگ قهوهای میرسیم. به علاوه برای ترکیب رنگ قهوهای، مقداری سبز و قرمز را نیز میتوان مخلوط کرد که به این رنگ رسید.
رنگ قهوهای دارای تناژهای مختلفی میباشد که برای بدست آوردن هرکدام باید به میزان اضافه کردن هر رنگ اصلی دقت کرد. برای مثال قهوهای روشن با ترکیب رنگ اضافهی زرد بدست میآید؛ به عبارتی این رنگ قهوهای پردهی تیرهتری از رنگ نارنجی (مخلوط رنگ قرمز و زرد) میباشد.
از ویژگیهای رنگ قهوهای به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- رنگ قهوهای رنگی گرم محسوب میشود و در رده رنگهای خنثی قابل دسته بندی است.
- قهوهای و نارنجی هر دو رنگهای پاییزی هستند.
- قهوهای طعم تلخ دارد.
- مانند خاک غنی و بارور است.
- افسردگی رنگهای پاییزی را منتقل میکند.
- قهوهای روشن، خرمایی و بژ به وسایل و اشیا حالتی روستایی و چوب گونه میدهد
- و قهوهای سیر تداعی کنندهی محصولات چرمی است.
- سایههای قهوهای بسیار متنوع و در رنگ پردازی کاربرد وسیعی دارند.
- قهوهای رنگی است که از قرمز (رنگ گرم) و زرد (رنگ گرم) با سیاه ایجاد میشود.
- قهوهای رنگی چرکین، ولی نیرومند و پرتوان است.
- قهوهای رنگی است که در موارد متعدد با بیضی تطبیق داده میشود. بیضی شکل دورانی دو کانونی است که سرد است و لیکن در تضاد با سردی خود است.
- قهوهای و زرد بیان کنندهی عنصر خاک در بخش مرکز، جنوب غربی و شمال شرقی هستند و پاییز یادآور این دو رنگ است.
- این رنگها نوعی حس راحتی و امنیت ایجاد میکنند.
- قهوهای رنگی است که آرامش و سکون را به همراه میآورد و زرد رنگی است که تمرکز را بالا میبرد.
- تیرگی رنگ قهوهای نشان از خاک غنی و بستری قوی برای رشد دارد.
- قهوهای رنگ عنصر زمین است و احساس امنیت، راحتی و شادابی را در فرد به وجود میآورد.
- کسانی که احساس گیجی و سردرگمی دارند به این رنگ نیاز دارند.
- افردی که رنگ مورد علاقهی آنها قهوهای است، خانواده دوست، مهربان، اجتماعی و صادق هستند.
- قهوهای نماد ثبات و پایداری است و ایجاد تمرکز میکند، آگاهی و هوشیاری فرد را افزایش میدهد؛ بنابراین اگر خواستید در درس و یا کارتان متمرکز باشید، از این رنگ در محیط اطراف استفاده کنید.
- اما کسانی که اهل تفکرند و افرادی که حرکاتشان آرام است نباید از این رنگ استفاده کنند؛ زیرا این رنگ بسیار آرام است و نیروهای ذهنی را تا حدودی محدود میکند و اینچنین افرادی را از حرکت باز میدارد.
- استفاده بیش از حد از این رنگ باعث سنگینی، خستگی زیاد و کندی در رفتار میشود. استفاده کم نیز باعث آشفتگی و نداشتن تمرکز است.
- رنگ قهوهای جز خانواده خنثی است و از ترکیب قرمز و مشکی (اصلیترین قهوهای) و در جاهایی از ترکیب قرمز، مشکی، زرد، خاکستری، آبی، صورتی، بنفش، نارنجی و سبز رنگ قهوهای ایجاد میشود که در این جا منظور، تناژهای مختلف است. بنا بر گفتهی محققین، از بین ١٨ رنگ مختلفی که به افراد پیشنهاد داده میشود، قهوهای پنجمین رنگ محبوب است.
- این رنگ دومین رنگی است که افراد برای سالن پذیرایی و چهارمین رنگ مورد نظر برای اتاق خواب است.
- البته در زمان قرون وسطی (از سال ١٠٠٠) در دکوراسیون خانهها از رنگ قهوهای استفاده میشد و راهبان بر این باور بودهاند که رنگ قهوهای نمادی از خضوع و فروتنی است.
- در طبیعت رنگ قهوهای رنگ کوههاست که نماد استقامت واعتماد است چرا که این رنگ بیانگر اصطلاحی به نام مادر زمین است و در مخاطبانش حس امنیت، آرامش، حفاظت و حمایت ایجاد میکند.
- قهوهای نماد سلامتی است برای مثال در سوپرمارکتهای ارگانیک، بستهبندیها در کاغذ کاهی است که نماد رنگ قهوهای خاک و کوه است.
- قهوهای کیفیت را نشان میدهد که یادآور چوب طبیعی است (البته برای استفاده گزینهی مقرون به صرفهای نیست) به این صورت که گاهی در طراحی داخلی ماشینهای لوکس از چوب طبیعی استفاده میکنند که نمایانگر کیفیت است.
ازخصوصیات افرادی که به رنگ قهوهای علاقهمند هستند:
- افرادی که همیشه طالب نظم و ترتیب هستند
- افراد قابل اعتماد
- افراد مسئولیت پذیر
- افراد احساسی
- افراد با اعتماد به نفس و عزت نفس بالا
از دیگر ویژگیهای رنگ قهوهای: این رنگ کیفیت و امنیت است. رنگ قهوهای به صورت طبیعی روی تنهی درختان و رنگ خاک میباشد که به طور کلی رنگ زمین، رنگ قهوهای محسوب میشود. رنگ قهوهای نشان آرامش، اطمینان، محبت و صداقت میباشد. این رنگ نماد زمین است و به همین خاطر رنگ آرامش و اطمینان به شمار میرود. رنگ قهوهای نشان کیفیت و استاندارد نیز میباشد. از دیگر ویژگیهای رنگ قهوهای، استواری و پایبندی است.
رنگ قهوهای یکی از بیشترین مصارف را داراست. اغلب دربهای ورودی حیاط و چهار چوبها و حفاظهای خانهها به رنگ قهوهای است. البته برای زیبا سازی بیشتر، درب ورودی را با ترکیبی از رنگ قهوهای و طلایی زینت میبخشند؛ به این صورت که زمینهی رنگ درب را قهوهای کرده و گلها و میخکهای روی درب را طلایی میکنند.
یکی از بیشترین مصارف رنگ قهوهای تیره در رنگ کردن دربهای حیاط ساختمان هست؛ چرا که که کمتر سیاهی و کثیفی را به خود میگیرد.
رنگ قهوهای لیزری نیز مصرف بسیاری در صنایع خودروسازی دارد.
ترکیب رنگ قهوهای
به تازگی ترکیب رنگ قهوهای به عنوان ترکیب رنگ مورد پسند عموم مردم شناخته شده است و میتوان گفت رنگ قهوهای جایگزین مناسبی برای رنگ مشکی میباشد چرا که ترکیب این رنگ با رنگهای دیگر بهتراز ترکیب رنگ مشکی میباشد. عموما رنگ مشکی با رنگهای کلاسیک ترکیب میشود در حالی که رنگ قهوهای با طیف گستردهتری از رنگها قابل ترکیب است. ترکیب رنگ قهوهای با رنگ زرشکی، سفید و سبز زیتونی یک ترکیب بسیار جذاب را به نمایش میگذارد به این شکل که در سالهای گذشته برندهای معتبر لباس از این ترکیب استفاده کردهاند. دیگر ترکیب رنگ قهوهای، با رنگ آبی روشن یا آبی فیروزهای است و این ترکیب در صنعت لوازم خانه بسیار پر کاربرد است. همچنین ترکیب رنگ سبز و قهوهای، ترکیب رنگ کلاسیکی به حساب میآید؛ چرا که به صورت طبیعی این دو رنگ تشکیل دهندهی رنگ درختان هستند.
باسلام
بسیار عالی