علت دون دون شدن رنگ هنگام رنگ آمیزی دیوار
مقدمه
اکثر مردم برای ایجاد تغییر و تنوع در خانه و بر روی دیوارهای خود، معمولا هر یک یا دو سال دیوارهای منزل خود را رنگ آمیزی میکنند، تا علاوه بر افزودن زیبایی، تازگی و نشاط را برای خانههای خود به ارمغان بیاورند. یکی از راههای رنگ آمیزی، استفاده از غلتک نقاشی و قلمموهای نقاشی میباشد و علاوه بر اینها شما باید کاردک، لیسه و سینی رنگ را به مواردی مانند رنگ و غلطک نقاشی نیز اضافه کنید. علاوه بر تهیه این وسایل باید توجه داشته باشید تا از رنگ و غلطکهای نقاشی باکیفیت استفاده کنید که علاوه بر رسیدن به نتیجه مطلوب و دلخواه، از دون دون شدن، ترک خوردگی و پوسته شدن نیز جلوگیری کنید.
علتهای گوناگونی بر دون دون شدن رنگ روی دیوار تاثیر میگذارد که ما در این مقاله قصد داریم تا اصلیترین آنها را بررسی و از وقوع آنها جلوگیری کرده؛ به علاوه چند روش را نیز برای از بین بردن آنها در صورت ایجاد، پیشنهاد کنیم.
در کل اگر شما از غلطک برای رنگ آمیزی استفاده میکنید رنگ روی دیوار دون دون یا به اصطلاح پوست پرتغالی میشود.
هرچه موی غلطک بلندتر باشد قطر دون دونها بیشتر میشود و هرچه موی غلطک کوتاهتر باشد قطر دون دونها کمتر و اندازه دونهها نیز کوچکتر میشود. یا این حال برای اینکه بتوانید راحتتر عمل رنگ آمیزی را انجام دهید، به غلتک نقاشی احتیاج دارید. بنابراین، شما در هر حال با یک سطح دون دوندار مواجه خواهید بود.
در این مقاله، قبل و در حین انجام رنگ کاری آموزشهایی به شما پیشنهاد خواهد شد، تا به وسیله آن بتوانید، دون دونها را به حداقل برسانید.
برای خرید تمامی وسایل نقاشی ساختمان باکیفیت مانند: سینی رنگ، غلطک نقاشی، کاردک نقاشی، لیسه نقاشی، ماله استیل، کاردک شست و شوی غلطک نقاشی و قلم نقاشی به صورت کامل، مرغوب، و مقرون به صرفه میتوانید به سایت پتینه بازار مراجعه کنید.
چند دلیل که میتواند باعث افزایش دون دون روی دیوار شود:
A. آمادهسازی نامناسب سطوح
B. اعمال لایههای زیاد رنگ
C. رقیق نبودن رنگ
D. شرایط جوی نامناسب
E. رنگ نامرغوب
A. تمیز نکردن سطح و غلتک نقاشی مورد نظر میتواند مشکلات زیر را به وجود آورد:
۱٫ عدم چسبندگی:
اگر سطح مورد نظر به خوبی تمیز نشود، رنگ نمیتواند به طور صحیح روی سطح چسبیده شود و ممکن است باعث ریزش و جداشدن رنگ شود.
۲٫ لکهها و زبریها:
عدم پاکسازی مناسب سطح دیوار باعث باقی ماندن لکهها، زبریها و آثار قدیمی روی سطح میشود، که منجر به ایجاد ناهمواریها، بینظمی رنگ، دون دون شدن سطح و شکل مناسب رنگ بر روی دیوار است.
۳٫ به هم ریختگی رنگ:
رنگ ممکن است در بعضی قسمتها نازکتر و در بعضی قسمتها ضخیمتر اعمال شود که هنگام رنگ کردن حتما باید توجه داشته باشید که رنگ را به صورت یکدست و یکنواخت بر روی دیوار اعمال کنید.
۴٫ پوسته پوسته شدن:
ممکن است رنگ پوسته پوسته شود که این مشکل نیاز به تعمیر و رنگ کردن مجدد دیوار دارد.
۵٫ کاهش عمر رنگ:
سطح ناصاف و عدم چسبندگی باعث لرزش و پوچی رنگ شود که میتواند بر مقاومت و طول عمر آن تاثیر بگذارد.
به طور کلی شما میتوانید با استفاده از کاردک، موارد اضافی را از روی سطح مورد نظر پاک کنید. همچین شما باید غلتک نقاشی را که استفاده میکنید را نیز بعد از هر لایه رنگ آمیزی بشویید. برای اینکه غلتک به طور کامل تمیز شود، کاردک شست و شوی غلطک نقاشی به شما پیشنهاد میشود.
B. اعمال لایههای زیاد رنگ میتواند چندین مشکل به وجود آورد:
۱٫ هر لایه رنگ باعث افزایش ضخامت سطح میشود، و اگر تعداد لایهها زیاد شود، ضخامت لایهها میتواند منجر به دون دون شدن رنگ بر روی دیوار، ترکها و ناهمواریها شود؛ بنابراین هنگام رنگ آمیزی سطح حتما دقت فرمایید تا با هر دفعه رنگ زدن فقط یک دست کامل را بر روی دیوار اجرا کنید.
۲٫ تجمع رنگ، که میتواند به ایجاد ناهمواریها و دون دون شدن منجر شود و به اصطلاح باعث شره کردن رنگ روی دیوار شود.
۳٫ عدم چسبندگی:
افزودن لایههای زیاد رنگ ممکن است باعث عدم چسبندگی صحیح بین لایهها شود. این موضوع میتواند باعث جدایی رنگ و کاهش کیفیت و دوام آن شود.
۴٫ عدم استحکام:
وجود لایههای زیاد رنگ ممکن است باعث عدم استحکام و ضعیف شدن روکش رنگی شود. که این موضوع هم کیفیت و هم دوام رنگ را پایین میآورد.
بنابراین، بهتر است تعداد لایههای رنگ را مطابق با دستور العمل تولیدکننده رنگ و نیاز وضعیت سطح تنظیم کرد. همچین استفاده از غلطک مطابق با نوع رنگ نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. به طور کلی میتوان گفت به میزانی رنگ را روی دیوار اعمال کنید تا رنگی که در حال زدن آن هستید، رنگ زیرین را بپوشاند و از رنگ آمیزی مجدد دیوار جدا خودداری فرمایید.
C. غلظت نامناسب رنگ:
۱٫ سخت شدن رویه:
رنگ با غلظت بالا ممکن است خشک و سخت شود. این موضوع نیز باعث ایجاد دون دون رنگ بر روی دیوار و ایجاد ترک و ناهمواری و برجستگیهایی میشود. یکی از دلایل اصلی دون دون شدن رنگ به وسیله غلطک رنگ یا ایجاد خط قلم انداختن در هنگام رنگ آمیزی با قلممو رنگ، غلیظ بودن رنگ است. رنگ را به میزانی رقیق کنید، که نه آنقدر غلیظ باشد که نشود روی دیوار اعمال کرد و نه انقدر رقیق باشدکه مثل آب شره کند و پوشش دهی نداشته باشد. پس بهتر است، قبل از رنگ آمیزی رنگ را به غلظت مناسب برسانید.
۲٫ کاهش دوام رنگ:
استفاده از غلظت بالای رنگ ممکن است باعث کاهش دوام رنگ شود، زیرا رنگ بیش از حد قوی و قطور میشود و در مقابل عوامل خارجی مانند نور خورشید، تغییرات دما و رطوبت ناپایدار میشود
D. شرایط جوی نامناسب:
شرایط نامناسب جوی مانند، رطوبت بالا، حرارت بالا، سرما، و تغییرات زیاد دما، باد شدید و نور مستقیم آفتاب میتوانند تاثیرات مختلفی بر روی رنگ دیوار از جمله دون دون شدن آن داشته باشند.
تاثیرات شرایط جوی نامناسب:
- رطوبت بالا:رطوبت بالا میتواند باعث ایجاد مشکلاتی نظیر ریزش رنگ، پوسته پوسته شدن رنگ، تشکیل لکههای قهوهای یا قارچی روی رنگ و یا حتی خوردگی سطح دیوار شود.
- حرارت بالا:در هوای گرم، رنگ مورد نظر ممکن است تغییر رنگ دهد، و یا به طور یکنواخت پوشش نداشته باشد. همچنین در دمای بالا، رنگ ممکن است به سرعت خشک شود بدون اینکه بطور یکنواخت روی سطح دیوار پخش شود که این موضوع منجر به ظاهری نامطلوب و ناخوشایند میشود.
- سرما:در دمای سرد، رنگ ممکن است زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز داشته باشد و فرآیند خشک شدن به طور کامل صورت نگیرد و همچین رطوبت هوا نیز میتواند به منافذ رنگ نفوذ کرده و باعث جداشدن رنگها از هم شود.
- تغییرات دما:تغییرات متوالی دما باعث تنش و تغییر حجم رنگ میشود که ممکن است باعث دون دون شدن، ترک خوردگی و پوسته پوسته شدن سطح رنگ شود.
- باد شدید:باد شدید میتواند ذرات ریز مانند گرد و غبار و شن را به سطح دیوار منتقل کند و باعث ایجاد لکهها و نقاط آلوده روی رنگ شود.
- نور مستقیم آفتاب:نور مستقیم آفتاب میتواند باعث تغییر رنگ روی سطح دیوار شود و حتی رنگ را از بین ببرد. همچنین نور مستقیم خورشید میتواند بر پوسیده شدن رنگ روی دیوار تاثیر بسزایی داشته باشد.
به طور کلی، شرایط نامناسب جوی میتوانند باعث کاهش دوام و زیبایی رنگ روی دیوار شود و ممکن است نیاز به بازسازی و رنگ آمیزی مجدد سطح باشد. بنابراین، برای حفظ رنگ و زیبایی دیوار، توصیه میشود، در انتخاب و استفاده از رنگ دیوار، شرایط جوی را نیز در نظر بگیرید و از رنگهای مقاوم در برابر شرایط نامناسب استفاده کنید و همچنین دیوارها را به درستی پوشش داده و مراقبت کنید.
E. استفاده از رنگ نامرغوب:
اگر میخواهید رنگ آمیزی دیوارتان علاوه بر داشتن ظاهری زیبا، از کیفیت و دوام بالایی برخوردار باشد، یکی از مهمترین عواملی که باید در نظر داشته باشید، کیفیت رنگ است. رنگ اکریلیک به دلیل داشتن رزین بالا، برای نقاشی دیوارها و منازل مناسبتر هستند و از کیفیت بالاتری نیز برخوردار میباشند.
استفاده از رنگ نامرغوب و نامناسب بر روی سطح دیوار میتواند مشکلات زیادی را در پی داشته باشد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- علاوه بر اینکه استفاده از رنگ با کیفیت پایین باعث ایجاد لکهها و خطوط ظاهری میشود، باعث دون دون شدن و پوسته پوسته شدن آن نیز میشود و در نتیجه شکل ظاهری آن بسیار ناخوشایند خواهد بود.
- عدم پوشش کامل: در صورتی که رنگ مورد نظر کیفیت لازم را نداشته باشد، این رنگ به صورت یکنواخت پخش نشده و همه دیوار را پوشش نخواهد داد.
- تغییر رنگ: رنگ با کیفیت پایین ممکن است به مرور زمان تغییر رنگ دهد و باعث دون دون شدن و عدم تطابق با جزئیات دیگر داخل فضا باشد.
- خشک شدن غیر اصولی:رنگ نامرغوب میتواند به خشک شدن ناقص منجر شود که باز هم میتواند منجر به به جا ماندن خطوط و دون دون شدن رنگ شود.
چگونه میتوانیم دون دون شدن رنگ بر روی دیوار را از بین ببریم؟
تا اینجا به برخی از راه های پیشگیری از دون دون شدن و پرتغالی شدن رنگ روی دیوار، اشاره کردیم. اکنون این سوال پیش می آید که اگر دیوار بعد از رنگ آمیزی دون دون شود چه کاری باید انجام بدیم تا آن را از بین ببریم؟ راه حل از بین بردن دون دون دیوار بسیار آسان است و شما فقط به مقداری رنگ و یک ورق سنباده نیاز دارید.